Чийзкейк

За блата:

чаени бисквити - 2 пакета
масло - 100 г

За крема:

крема сирене - 200 г
захар - 200 г
ванилия - 1 пакетче
яйца - 4 бр.

За гарниране:

сладко от боровинки - 1 буркан

Начин на приготвяне

Приготвяне на крема:

Разбийте с миксер крема сиренето заедно със захарта и ванилията. Добавете яйцата и разбийте пак, докато се получи еднородна, гладка смес.

Приготвяне на блата:

Натрошете бисквитите на трохи или разбийте заедно с маслото в блендер. Изсипете ги на дъното на формата и с притискане ги разпределете равномерно в целия съд.

Приготвяне на чийзкейка:

Изсипете крема върху бисквитената основа и печете в предварително загрята на 150°C фурна за 25 минути.

Чийзкейкът е готов, когато краищата са стегнали, а средата леко мърда, като разклатите съда. Намажете със сладко от боровинки или друго по ваш вкус.

След като изстине, сложете в хладилника за около 2 часа.

Сподели:

Торта с бишкоти и бисквити (без печене)

Необходими продукти за блата:

бишкоти - 250 г
обикновени бисквити - 200 г
какаови бисквити - 150 г
разтворимо кафе - 2 с.л.

Необходими продукти за крема:

течна сметана - 200 мл
заквасена сметана - 400 г
ванилия - 1 пакетче
бяла захар Сладея - 1 ч.ч.

За гарниране:

какао - 50 г

Начин на приготвяне

Приготвяне на крема:

Разбийте течната сметана със захарта, докато се сгъсти. Добавете заквасената сметана и ванилията и разбийте с миксер.

Приготвяне на тортата:

Натрошете на ситно какаовите бисквити. Във форма за торта подредете един ред бишкоти, потопени предварително в разтворено и подсладено разтворимо кафе. Положете един пласт сметанов крем и поръсете с натрошени какаови бисквити. Отгоре сложете един ред обикновени бисквити, също потопени в кафе.

Отново намажете със сметанов крем. После пак поръсете с натрошени какаови бисквити. Подредете втори ред от обикновените бисквити. Пак намажете с крем и поръсете с бисквити.

Най-отгоре сложете ред напоени бишкоти и крем. За завършек поръсете тортата обилно с какао.

Оставете тортата да престои една нощ в хладилника.

Сподели:

Сладкиш с бисквити и ябълки

Необходими продукти за сладкиша

ябълки - 2 бр.
масло - 125 г
обикновени бисквити - 10-12 бр.
брашно - 150 г
кокосови стърготини - 2 с.л.
яйца - 3 бр.
бяла кристална захар Сладея - 1 1/2 ч.ч.
бакпулвер - 1 ч.л.
ванилия - 1 пакетче

Необходими продукти за гарниране

пудра захар Сладея - 3 с.л.

Начин на приготвяне

Разтопете маслото и го излейте на дъното на малка тава. Отгоре подредете бисквитите.

Нарежете ябълките на кубчета и ги поръсете с 1 с.л. от брашното, за да се поеме влажността.

След това поръсете кубчетата с кокосовите стърготини и разбъркайте.

Разбийте яйцата и захарта, после добавете брашното, бакпулвера и ванилията, докато получите гъста смес за тесто. С тази смес покрийте ябълките.

Изпечете на 180°C за около 30 минути. След като сладкишът се изпече го поръсете равномерно отгоре с 3 с.л. пудра захар.

Сподели:

Бисквитена торта с орехи

Необходими продукти за крема

прясно мляко - 750 мл
бяла кристална захар Сладея - 200 г
яйца - 2 бр.
брашно - 2 с.л.
пакетче ванилия - 1 бр.

Необходими продукти за блата

обикновени бисквити - 3 пакета
прясно мляко - 200 мл

Необходими продукти за заливане

прясно мляко - 200 мл

Необходими продукти за поръсване

орехови ядки - 100 г

Начин на приготвяне

Приготвяне на крема:

Сложете тенджера на котлона и налейте 750 мл мляко прясно мляко. Добавете му пакетче ванилия и оставете да се затопли, но не и да заври.

В купа, разбъркайте 2 яйца, 200 гр. захар и 2 супени лъжици брашно, до получаване на хомогенна смес.

След това, на тънка струя добавяйте хомогенната смес към млякото, като не спирате да бъркате до сгъстяване на крема.

Приготвяне на тортата:

Натрошете 3 опаковки бисквити и покрийте с половината от тях дъното на тавата. Залейте с бисквитите със 100 мл от прясното мляко. Върху бисквитите сложите половината от крема.

След това сложете останалите натрошени бисквити и ги залейте със 100 мл мляко. Завършете с останалата част от крема и поръсете със смлени орехи.

Сподели: