Френски макарони

Необходими продукти:

За макароните:

белтъци – 3 бр.
кристална захар Сладея – 30 г
бадемово брашно – 125 г
пудра захар Сладея – 125 г
червена сладкарска боя – няколко капки

За пълнежа:

шоколад – 150 г
сладкарска сметана – 50 мл

Начин на приготвяне

За пълнежа:
Пригответе шоколадовия пълнеж като залеете шоколада с 50 мл топла сладкарска сметана. Оставете така за 1 минута, докато се поразтопи шоколада и разбъркайте с телена бъркалка, докато се получи гладък ганаш.

За макароните:
Разбийте 3 белтъка на сняг с миксер. Докато разбивате, добавете 30 г кристална захар „Сладея“. Когато белтъците са добре разбити, добавете пресятото бадемово брашно и 125 г пудра захар „Сладея“. Разбъркайте със силиконова шпатула, внимавайки да не нарушите пухкавостта на белтъците. Разделете сместа на 2. Към едната добавете няколко капки червена сладкарка боя и разбъркайте. Сипете червената и бялата смес в пош, внимавайки да не ги разбъркате. Оформете малки кръгчета върху хартия за печене. След като сте ги оформили, хванете тавата с две ръце от страни, повдигнете на няколко сантиметра и пуснете тавата, за да изкарате въздуха от макароните. Оставете ги да престоят 40 минути, след което ги печете на 140° за 10-12 минути.
Като изстинат напълно, сипете шоколадовия пълнеж в пош и шприцовайте върху половината от макароните, след което ги слепете с другата половина.

Сподели:

Домашна торта с цедено мляко и крем

За млечния крем:

цедено кисело мляко - 500 г
сладко от вишни - 180 г

За яйчния крем:

прясно мляко - 1 л
краве масло - 125 г
пакет ванилия - 2 бр.
бяла кристална захар „Сладея“- 200 г.
яйца - 3 бр.
брашно тип 500 - 70 г

За блата:

обикновени бисквити - 450 г

За гарниране:

черен шоколад - 100 г
пудра захар „Сладея“ - 3 с.л.

Начин на приготвяне

Приготвяне на млечния крем:
Смесете в голяма купа цеденото мляко и сладкото. Разбъркайте добре, докато сместа стане кремообразна.

Приготвяне на яйчния крем:
Пригответе втория крем като смесите 800 мл от прясното мляко заедно с маслото, захарта и ванилията. Разбъркайте внимателно и оставете сместа да заври.

После разбийте яйцата заедно с остатъка от млякото и брашното, докато млякото леко се охлади.

Излейте внимателно яйчената  смес при сместа от мляко, масло, захар и ванилия, като бъркате непрекъснато. Продължете да разбърквате, докато се сгъсти.

Оставете крема да се охлади. Разбърквайте го от време на време, за да не хване коричка.

Приготвяне на тортата:

Започнете с яйчния крем, като сложите в подходящ съд тънък слой от него. Върху крема наредете бисквитите една до друга. Покрийте бисквитите с яйчен крем, а върху него добавете от крема със сладкото. Повторете процедурата за всеки слой от тортата.
Направете последния слой като редувате двата вида крем. Оставете тортата да стегне за няколко часа,след което я украсете с настърган черен шоколад, а отгоре я поръсете с пудра захар.

Сподели:

Шоколадово суфле

Необходими продукти:

натурален шоколад - 200 г
масло - 200 г
бяла кристална захар „Сладея“ - 140 г
брашно - 40 г
бяла кристална захар „Сладея“ - 100 г
яйца - 4 бр.
пакет ванилия - 2 бр.

Начин на приготвяне

Стопете на водна баня шоколада, маслото и захарта. Оставете сместа да се охлади. Разбийте яйцата и ги добавете към нея. Накрая добавете ванилията и брашното.
Намажете с масло и поръсете с брашно алуминиеви формички за мъфини за еднократна употреба. Сипете шоколадовото тесто в тях и ги сложете във фризера за 1 час. Изпечете в предварително загрята на 200°C фурна за десетина минути – така ще получите хрупкава коричка и течна вътрешност.

По желание може да поднесете суфлето с топка сладолед и плодове по ваш избор.

Сподели:

Шоколадов сладкиш с крем

Необходими продукти за блата

брашно - 300 г
бяла кристална захар Сладея - 300 г
царевично нишесте - 100 г
прясно мляко - 500 мл
масло - 80 г
какао - 70 г
пакетче бакпулвер - 1 ½ бр.

Необходими продукти за крема

маскарпоне - 250 г
течен шоколад - 200 г

Необходими продукти за декорация

черен шоколад - 50 г

Начин на приготвяне

Пресейте брашното 2-3 пъти. После в голяма купа добавете последователно пресятото брашно, царевичното нишесте, захарта и бакпулвера. Разбъркайте внимателно след прибавянето на всяка от съставките.

След това  оставете млякото да се затопли на котлона докато не заври. След като млякото се затопли го прибавете на тънка струйка към сместа от сухи съставки. Разбърквайте внимателно докато добавяте млякото.

После разтопете маслото на водна баня. За целта ще ви трябва средно голяма тенджера и малка купа. Поставете маслото в купата, а купата сложете в тенджерата. Налейте вода в тенджерата така, че да покриете ¾ от купата. Поставете тенджерата на котлона, за да се затопли водата. Междувременно разбърквайте маслото в купата. Махнете съдовете от котлона, когато маслото се разтопи.

След това прибавете затопленото мляко и какаото в предварително подготвената смес от мляко и сухи съставки. Разбъркайте добре докато получите еднородна смес. Целта е сместа да стане на балончета.

Сложете хартия за печене върху тавата. Излейте внимателно сместа в нея. Загрейте фурната на 180 градуса. Оставете тестото да се пече в загрятата фурна за около 40 минути.

След това оставете тестото да изстине и го разрежете напречно на две части. Така ще получите блатовете за сладкиша.

Пригответе крема като смесите течния шоколад с маскарпонето. Разбъркайте внимателно докато получите еднородна смес.

Намажете равномерно един от блатовете с 1/3 от крема. След това поставете втория блат отгоре.  Остатъка от крема ще използвате за глазура.  Намажете крема върху повърхността на блата и стените на сладкиша с крема. За завършек настържете черния шоколад и поръсете сладкиша с него.

Сподели:

Мъфини с шоколад

Необходими продукти

течен шоколад - 100 г
брашно - 2 ч.ч.
бакпулвер - 1 пакетче
ванилия - 1 пакетче
бяла кристална захар Сладея - 1 ч.ч.
яйца - 2 бр.
олио - 80 мл
прясно мляко - 100 мл
какао - 2 с.л.

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйцата и  бялата кристална захар „Сладея“. След това, при постоянно разбъркване, добавете постепенно олиото и прясното мляко. В друга купа пресейте брашното. Към него прибавете ванилията, какаото и бакпулвера. Оформете в средата кладенче и изсипете внимателно сместа с яйцата, докато леко разбърквате всичко с лъжица. Целта е да се получи еднородна смес, но без да се губи въздуха в нея, за да не спаднат мъфините при печенето.

Поставете хартиените кошнички във формата за мъфини, като намазните и набрашните леко вътрешността им, за да не залепнат. Сипете готовата смес до средата на всяка кошничка. Върху сместа сложете 1-2 чаени лъжички течен шоколад. Долейте още малко тесто, но задължително под ръба на кошничката, за да не прелее.

Сложете в загрята на 180°C фурна. Печете 20-25 минути, докато се втвърди вътрешността на мъфините. Може да проверявате дали са готови  с клечка за зъби. Готовите мъфини трябва да изстинат за няколко минути и след това може да махнете хартиените кошнички.

Сподели: