Бисквитена торта с орехи

Необходими продукти за крема

прясно мляко - 750 мл
бяла кристална захар Сладея - 200 г
яйца - 2 бр.
брашно - 2 с.л.
пакетче ванилия - 1 бр.

Необходими продукти за блата

обикновени бисквити - 3 пакета
прясно мляко - 200 мл

Необходими продукти за заливане

прясно мляко - 200 мл

Необходими продукти за поръсване

орехови ядки - 100 г

Начин на приготвяне

Приготвяне на крема:

Сложете тенджера на котлона и налейте 750 мл мляко прясно мляко. Добавете му пакетче ванилия и оставете да се затопли, но не и да заври.

В купа, разбъркайте 2 яйца, 200 гр. захар и 2 супени лъжици брашно, до получаване на хомогенна смес.

След това, на тънка струя добавяйте хомогенната смес към млякото, като не спирате да бъркате до сгъстяване на крема.

Приготвяне на тортата:

Натрошете 3 опаковки бисквити и покрийте с половината от тях дъното на тавата. Залейте с бисквитите със 100 мл от прясното мляко. Върху бисквитите сложите половината от крема.

След това сложете останалите натрошени бисквити и ги залейте със 100 мл мляко. Завършете с останалата част от крема и поръсете със смлени орехи.

Сподели:

2 Comments

Вашият отговор на Маги Стоянова Отказ