Чийзкейк

За блата:

чаени бисквити - 2 пакета
масло - 100 г

За крема:

крема сирене - 200 г
захар - 200 г
ванилия - 1 пакетче
яйца - 4 бр.

За гарниране:

сладко от боровинки - 1 буркан

Начин на приготвяне

Приготвяне на крема:

Разбийте с миксер крема сиренето заедно със захарта и ванилията. Добавете яйцата и разбийте пак, докато се получи еднородна, гладка смес.

Приготвяне на блата:

Натрошете бисквитите на трохи или разбийте заедно с маслото в блендер. Изсипете ги на дъното на формата и с притискане ги разпределете равномерно в целия съд.

Приготвяне на чийзкейка:

Изсипете крема върху бисквитената основа и печете в предварително загрята на 150°C фурна за 25 минути.

Чийзкейкът е готов, когато краищата са стегнали, а средата леко мърда, като разклатите съда. Намажете със сладко от боровинки или друго по ваш вкус.

След като изстине, сложете в хладилника за около 2 часа.

Сподели: