Домашна торта с цедено мляко и крем

За млечния крем:

цедено кисело мляко - 500 г
сладко от вишни - 180 г

За яйчния крем:

прясно мляко - 1 л
краве масло - 125 г
пакет ванилия - 2 бр.
бяла кристална захар „Сладея“- 200 г.
яйца - 3 бр.
брашно тип 500 - 70 г

За блата:

обикновени бисквити - 450 г

За гарниране:

черен шоколад - 100 г
пудра захар „Сладея“ - 3 с.л.

Начин на приготвяне

Приготвяне на млечния крем:
Смесете в голяма купа цеденото мляко и сладкото. Разбъркайте добре, докато сместа стане кремообразна.

Приготвяне на яйчния крем:
Пригответе втория крем като смесите 800 мл от прясното мляко заедно с маслото, захарта и ванилията. Разбъркайте внимателно и оставете сместа да заври.

После разбийте яйцата заедно с остатъка от млякото и брашното, докато млякото леко се охлади.

Излейте внимателно яйчената  смес при сместа от мляко, масло, захар и ванилия, като бъркате непрекъснато. Продължете да разбърквате, докато се сгъсти.

Оставете крема да се охлади. Разбърквайте го от време на време, за да не хване коричка.

Приготвяне на тортата:

Започнете с яйчния крем, като сложите в подходящ съд тънък слой от него. Върху крема наредете бисквитите една до друга. Покрийте бисквитите с яйчен крем, а върху него добавете от крема със сладкото. Повторете процедурата за всеки слой от тортата.
Направете последния слой като редувате двата вида крем. Оставете тортата да стегне за няколко часа,след което я украсете с настърган черен шоколад, а отгоре я поръсете с пудра захар.

Сподели:

3 Comments

Вашият коментар