Коледни бисквити Еленчета

Необходими продукти:

течен шоколад – ½ ч.
меко масло – 1 ч.
пудра захар „Сладея“ – ½ ч.
брашно – 2 ч.
смлени орехи – 1 ч.
захарни декорации

Начин на приготвяне

Сложете няколко лъжици течен шоколад върху тава с кухненска хартия, като оставяте по малко разстояние между всяка лъжица шоколад. Сложете тавата в хладилника за около 20 минути, докато шоколадът стегне.

В купа сипете мекото масло и ½ ч. пудра захар „Сладея“ и разбъркайте, докато се смесят. Добавете брашното и орехите и разбъркайте отново, докато се получи маслено тесто. Оформете малки бисквитки от тестото. В средата на всяка бисквитка сложете парче от вече стегналия шоколад и го завийте с ръце, за да се получат топчета. Наредете топчетата върху тава с кухненска хартия и печете на 170° 15 минути. Оваляйте готовите бисквитки в пудра захар „Сладея“ и декорирайте със захарни топчета и течен шоколад, за да се получат лица на еленчета.

Сподели: