Курабии

За курабиите:

брашно - 500 г
бяла кристална захар „Сладея“ - 150 г
масло - 50 г
яйца - 3 бр.
кисело мляко - 100 г
сода - 1 ч.л.
ванилия -1 пакетче
лимонова кора - 4 с.л.
жълтък - 1 бр.

Необходими продукти за гарниране:

бяла кристална захар „Сладея“ - 40 г

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата и захарта, докато захарта се разтвори. Пресейте брашното в купа и добавете киселото мляко, разтопеното масло, яйчената смес, содата, ванилията и настърганата лимонова кора. Разбъркайте добре, докато се получи гладко тесто. Оставете го за около 15 минути. После оформете топчета и ги подредете в тава, върху хартия за печене.

Намажете ги с разбит жълтък и ги поръсете със захар.

Изпечете курабиите при температура от 200°C за около 30 минути, докато добият златист цвят.

Сподели:

Вашият коментар