Необходими продукти








Начин на приготвяне
Разтопете маслото на водна баня – сложете на котлона средно голяма тенджера, а в нея поставете по-малък термоустойчив съд. Налейте вода в тенджерата, докато покриете ¾ от по-малкия съд. Загрейте водата на умерена температура.
Когато водата се затопли, сложете маслото в по-малкия съд. Разбъркайте добре маслото, докато то не се разтопи, и махнете съдовете от котлона. След това в средна на размер тенджера смесете разтопеното масло, какаото, захарта и прясното мляко. Загрейте сместа на умерена температура и добавете, като разбърквате добре. Бъркайте, докато сместа заври. След това свалете тенджерата от котлона и охладете сместа. Отделете около 150 мл от нея за глазура и я оставете на страна.
Разтворете содата в една супена лъжица оцет и изчакайте 2-3 минути.
Към остатъка от какаовата смес добавете яйцата последователно, като разбърквате сместа добре след прибавянето на всяко едно от тях. След това постепенно сложете брашното и изгасената сода. Разбъркайте до получаването на еднородна смес.
Изберете подходяща тава и я покрийте с хартия за печене.
След това излейте сместа, отделена за сладкиша, в тавата и я оставете да се пече за около 30 минути в предварително загрята на 180°C фурна.
Когато сладкишът се изпече, нанесете глазурата по повърхността и стените на сладкиша.