Лесен сладкиш с настъргани ябълки

Необходими продукти

ябълки - 600 г
брашно - 250 г
пакетче бакплувер - 1 бр.
яйца - 4 бр.
олио - 180 г
бяла кристална захар „Сладея`` - 220 г
канела - 1 к.л.
орехови ядки - 120 г
масло - 30 г

Начин на приготвяне

На едро ренде настържете почистените от кората ябълки. Пресейте брашното заедно с бакпулвера. Счукайте орехите. Разбийте яйцата със захарта, докато станат на пухкава кремообразна смес.

Докато разбърквате, добавете бавно олиото, пресятото брашно, канелата, ореховите ядки и накрая – настърганите ябълки. Разбъркайте още, докато съставките се омесят добре.

Намажете тавата, в която ще печете сладкиша, с масло, след което я набрашнете, за да не залепва.

Изсипете сместа за сладкиша тавата. Печете на 200°C около 30-35 минути, като проверявате с клечка за зъби кога вътрешността се е изпекла.

Сподели:

Вашият коментар