Продукти:






Начин на приготвяне
Орехите преди да са узрели са идеални за приготвяне на прекрасни кулинарни изкушения като сладка и ликьори. За целата орехчетата се берат от края на май до края на юни. Узряването на орехите зависи от времето през пролетта и от региона.
Нарежете 40-60 зелени орехчета на четири. Сложете ги в добре измит стъклен буркан и залейте с 1 литър ракия. Добре е ракията да е домашна, за да сте сигурни в качеството на алкохола. Добавете 1 пакетче канела и 5-6 пръчици карамфил.
Затвотете плътно и оставте да престои на стайна температура около 1 месец.
Прецедете 3-4 пъти през марля.
Разтворете 1,5 кг. бяла захар „Сладея“ в 1,5 литра червено вино, което ще обогати вкуса и ще внесе допълнителен букет от аромати. Смесете всички съставки.
Налейте ликьора в стъклени бутилки, затворете плътно. Съхранявйте на тъмно и хладно. След около месец ликьорът е готов.
Поднесете в красиви чаши с бучка лед.