Необходими продукти









Начин на приготвяне
В купа разбийте яйцата и бялата кристална захар „Сладея“. След това, при постоянно разбъркване, добавете постепенно олиото и прясното мляко. В друга купа пресейте брашното. Към него прибавете ванилията, какаото и бакпулвера. Оформете в средата кладенче и изсипете внимателно сместа с яйцата, докато леко разбърквате всичко с лъжица. Целта е да се получи еднородна смес, но без да се губи въздуха в нея, за да не спаднат мъфините при печенето.
Поставете хартиените кошнички във формата за мъфини, като намазните и набрашните леко вътрешността им, за да не залепнат. Сипете готовата смес до средата на всяка кошничка. Върху сместа сложете 1-2 чаени лъжички течен шоколад. Долейте още малко тесто, но задължително под ръба на кошничката, за да не прелее.
Сложете в загрята на 180°C фурна. Печете 20-25 минути, докато се втвърди вътрешността на мъфините. Може да проверявате дали са готови с клечка за зъби. Готовите мъфини трябва да изстинат за няколко минути и след това може да махнете хартиените кошнички.