Ореховки

смлени орехи - 1 ч. ч.
белтък - 3 белтъка
сол - 1 щипка
пудра захар „Сладея“ - 150 г
ванилия - 1 пакетче
лимонов сок - 1/2 ч.л.

Начин на приготвяне

Разбийте белтъците с щипка сол, като предварително добре подсушите купата, в която ще ги разбивате и накрайниците на миксера.

Добавете малко по малко пудрата захар, ванилията и лимоновия сок. Разбивайте, докато се получи твърд сняг.

Добавете внимателно орехите, като разбърквате с дървена лъжица или шпатула.

Сложете хартия за печене на дъното на тава и с лъжица оформете ореховките в желания размер.

Печете в предварително загрята на 150°C фурна за около 25 минути.

Сподели:

Вашият коментар