Ронлив бисквитен сладкиш с извара и ягоди

Необходими продукти за пълнежа:

ягоди - 150-200 г

Необходими продукти за блатовете:

бисквити - 350 г
краве или кокосово масло- 120 г

За крема:

извара - 250 г
сметана за разбиване - 200 мл
пудра захар „Сладея“ - 100 мл

Начин на приготвяне

Натрошете бисквитите на възможно най-дребни парченца. Разтопете масло и го излейте при натрошените бисквити. След това разбъркайте добре сместа. Изсипете половината от нея във форма за торта или тава. Приберете сместа в хладилника за трийсетина минути, за да се охлади. Така ще оформите един от блатовете. Междувременно може да подготвите крема.

Смесете изварата със 100 г пудра захар „Сладея“ и ги разбийте добре. За да омекотите вкуса на крема, добавяйте равни порции от сметаната, докато бъркате сместа. След това извадете блата от хладилника и го застелете с половината крем. Нарежете ягодите на дребни парчета и покрийте крема равномерно с тях. Добавете останалата част от крема и подравнете. Следващата стъпка е да добавите остатъка от бисквитената смес. Подравнете сместа. Сега сладкишът е почти готов. Остава само да го приберете за около 3 часа в хладилника, за да стегне.

Сподели:

Вашият коментар