Шоколадов сладкиш с крем

Необходими продукти за блата

брашно - 300 г
бяла кристална захар Сладея - 300 г
царевично нишесте - 100 г
прясно мляко - 500 мл
масло - 80 г
какао - 70 г
пакетче бакпулвер - 1 ½ бр.

Необходими продукти за крема

маскарпоне - 250 г
течен шоколад - 200 г

Необходими продукти за декорация

черен шоколад - 50 г

Начин на приготвяне

Пресейте брашното 2-3 пъти. После в голяма купа добавете последователно пресятото брашно, царевичното нишесте, захарта и бакпулвера. Разбъркайте внимателно след прибавянето на всяка от съставките.

След това  оставете млякото да се затопли на котлона докато не заври. След като млякото се затопли го прибавете на тънка струйка към сместа от сухи съставки. Разбърквайте внимателно докато добавяте млякото.

После разтопете маслото на водна баня. За целта ще ви трябва средно голяма тенджера и малка купа. Поставете маслото в купата, а купата сложете в тенджерата. Налейте вода в тенджерата така, че да покриете ¾ от купата. Поставете тенджерата на котлона, за да се затопли водата. Междувременно разбърквайте маслото в купата. Махнете съдовете от котлона, когато маслото се разтопи.

След това прибавете затопленото мляко и какаото в предварително подготвената смес от мляко и сухи съставки. Разбъркайте добре докато получите еднородна смес. Целта е сместа да стане на балончета.

Сложете хартия за печене върху тавата. Излейте внимателно сместа в нея. Загрейте фурната на 180 градуса. Оставете тестото да се пече в загрятата фурна за около 40 минути.

След това оставете тестото да изстине и го разрежете напречно на две части. Така ще получите блатовете за сладкиша.

Пригответе крема като смесите течния шоколад с маскарпонето. Разбъркайте внимателно докато получите еднородна смес.

Намажете равномерно един от блатовете с 1/3 от крема. След това поставете втория блат отгоре.  Остатъка от крема ще използвате за глазура.  Намажете крема върху повърхността на блата и стените на сладкиша с крема. За завършек настържете черния шоколад и поръсете сладкиша с него.

Сподели:

Вашият коментар