Шоколадово суфле

Необходими продукти:

натурален шоколад - 200 г
масло - 200 г
бяла кристална захар „Сладея“ - 140 г
брашно - 40 г
бяла кристална захар „Сладея“ - 100 г
яйца - 4 бр.
пакет ванилия - 2 бр.

Начин на приготвяне

Стопете на водна баня шоколада, маслото и захарта. Оставете сместа да се охлади. Разбийте яйцата и ги добавете към нея. Накрая добавете ванилията и брашното.
Намажете с масло и поръсете с брашно алуминиеви формички за мъфини за еднократна употреба. Сипете шоколадовото тесто в тях и ги сложете във фризера за 1 час. Изпечете в предварително загрята на 200°C фурна за десетина минути – така ще получите хрупкава коричка и течна вътрешност.

По желание може да поднесете суфлето с топка сладолед и плодове по ваш избор.

Сподели:

Вашият коментар