Сладкиш без яйца

Необходими продукти

настъргана ябълка - 1 бр.
вода - 180 мл
бяла кристална захар „Сладея“ - 320 г
олио - 180 мл
брашно - 160 г
бакплувер - 1 бр.
грис - 40 г
ситно нарязани орехи - 50 г

Необходими продукти за гарниране:

цели орехови ядки - 40 г

Начин на приготвяне

Започнете с разтварянето на захарта. Сложете 180 мл вода да заври. След като водата заври, прибавете захарта към нея. Разбъркайте добре, докато захарта се разтвори. След това махнете тенджерата от котлона, за да не се изпари водата. В подходящ съд добавете към подсладената вода сухите съставки: брашното и бакпулвера. Добавете към тях настърганата ябълка. Не забравяйте да разбърквате добре след добавянето на всяка от съставките. Към сместа добавете и олиото, за да е сочен сладкишът. Нарежете на ситно или счукайте орехите и ги прибавете към сместа заедно с гриса. Разбъркайте всички съставки до получаването на еднородна смес.

Пригответе тавата за печене, като я намажете с олио и след това поръсите с брашно или като я покриете с хартия за печене. После излейте сместа в тавата и поставете отгоре орехови ядки за украса. Сладкишът се пече за около 35 минути в загрята на 200°C фурна.

Сподели:

Вашият коментар