Сладкиш с тиква

За сладкиша:

тиква - 1 кг
бяла кристална захар „Сладея“ - 100 г
счукани орехови ядки - 100 г
прясно мляко - 240 мл
яйца - 2 бр.
галета - 4 ч.л.
краве масло - 2 с.л.
канела - 1 с.л.

Необходими продукти за гарниране:

пудра захар „Сладея“ - 30 г

Начин на приготвяне

Нарежете тиквата на малки кубчета. След това задушете в 100 мл вода парченцата, за да омекнат. След като омекнат, ги надробете с вилица, докато не станат на пюре. Продължете да държите пюрето на бавен огън. Към него добавете млякото и маслото. Междувременно разбъркайте сместа добре. Целта е да се получи еднородна смес, която да е добре затоплена.

Дръпнете от котлона и оставете настрани.

Следващата стъпка е да разделите белтъците и жълтъците на яйцата.

Разбийте жълтъците и ги добавете към сместа.  След това прибавете захарта, счуканите орехови ядки, галетата и канелата. Не пропускайте да разбъркате съставките добре.

Разбийте белтъците на сняг и ги добавете към останалите продукти. Получената смес изсипете в подходящ съд, намазан с масло.

Сладкишът се пече около 40 минути на 200°C .

Поднесете сладкиша поръсен с пудра захар „Сладея“.

Сподели:

Вашият коментар