За блата:







За крема:









За поръсване:

Начин на приготвяне
Приготвяне на блата:
Пресейте брашното на купчинка върху плота, смесете го със солта и 40 г захар и направете кладенче в средата. Нарежете 120 г масло на малки парченца и го разпръснете в брашното. Счупете яйцето в кладенчето от брашно. След това, с ръце, бързо ги омесете на тесто (ако е необходимо, добавете още малко брашно). Оформете тестото на топка, увийте го във фолио и го сложете в хладилника за 30 минути.
Приготвяне на крема:
Разбийте заквасената сметана, изварата и сладкарската сметана с миксер. Добавете последователно яйцата и разбъркайте отново. След това прибавете нишестето и 40 г бяла кристална захар.
Приготвяне на сладкиша:
Вече охладеното тесто разточете до размер малко по-голям от този на формата (за да може да повдигнете ръбче по стените ѝ).
Намажете формата за печене с останалите от сместа за блата 30 г масло, след което я набрашнете, за да не залепва. После покрийте формата за печене с разточеното тесто. Нарежете орехите и бадемите на дребни парчета и поръсете тестото с тях.
Смесете вишните със сладкото от вишни и разпределете 1/4 от сместа върху тестото. Отгоре изсипете сметановия крем и го загладете добре. Върху него сложете останалата смес от вишни.
Печете в загрятата на 180°C фурна около 50 минути, докато добие златисто-кафяв цвят.
Ако сладкишът започне да потъмнява бързо, го покрийте с фолио.
Извадете готовия сладкиш от фурната, оставете го да изстине, след което го поднесете поръсен с пудра захар „Сладея“.