Сладоледени сандвичи

За ореховите бисквити:

Белтъци - 4 бр.
пудра захар ``Сладея`` - 100 г
фино смлени орехи - 1 чаша
канела - 1 ч.л.
пълнозърнесто брашно - 100 г

За сладоледа с малини:

малини - 1/2 чаша
пудра захар ``Сладея`` - 1 с.л.
лимонов сок - 1 с.л.
бял сметанов сладолед - 200 г

Начин на приготвяне

За да приготвите домашни орехови бисквити, разбийте белтъците с миксер до бяла пухкава пяна. Добавете постепенно пудра захар „Сладея“ и бъркайте докато получите гладък крем. Най-добър резултат ще получите когато белтъците са със стайна температура. Добавете орехите, канелата и брашното. Ако използвате пълнозърнесто брашно за рецептата, ще имате по-груба текстура и по-наситен аромат. Разбъркайте до получаване на меко и лепкаво тесто. Подгответе си тавичка за печене. Постелете хартия за печене и оформете вашите орехови бисквити с помощта на лъжичка. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути. Оставете ги да се охладят напълно преди да ги поднесете в комбинация със сладоледа.

Пригответе сладоледа за вашите летни сладоледени сандвичи по следния начин: оставете сладоледа да се разтопи. Пюрирайте малините, овкусете с 1 с.л. пудра захар „Сладея“ и 1 с.л. лимонов сок. Смесете плодовото пюре и сладоледа, разбъркайте добре. Налейте сместа в пласмасови или картонени чаши за еднократна употреба. Приберете във фризера поне за 3 часа да стегне. Когато сладоледа е в такава чаша, лесно се изважда и реже на филийки с дебелина от около 2.5 – 3 см. Сглобете вашите сладоледени сандвичи като поставите сладоледа между две орехови бисквити и нежно притиснете.

Сподели: