Тирамису

Необходими продукти 

маскарпоне - 200 г
яйца - 2 бр.
бишкоти - 400 г
кафе еспресо - 3 чаши
кафява тръстикова захар Сладея - 120 г
ром или коняк - 2-3 с.л.
какао за поръсване - 2-3 с.л.

Начин на приготвяне

Сварете кафето и го оставете да се охлади. Отделете жълтъците от белтъците на две яйца. Разбийте белтъците с три 3 с.л. захар, докато станат на твърд сняг. След това разбийте и жълтъците с 3 с.л. захар. Към жълтъците добавете маскарпонето и  рома и леко разбъркайте, докато получите еднородна смес. Добавете към сместа разбитите белтъци.

Натопете бишкотите в охладеното кафе и подредете един пласт в стъклен съд или касерола. Излейте крема и сложете нов ред  бишкоти, докато станат по 3 пласта от двете. Последният слой поръсете с какао. Сложете в хладилник да стегне добре и да се охлади, най-добре  за 10-12 часа.

Сподели:

2 Comments

  1. Какво правим с третото яйце,не е обяснено.Позволявам си една препоръка след всеки пласт крем се ръси какао.Да ви е сладко!!!!

    • Здравейте, грешката е при нас и яйцата са 2 на брой. Благодарим ви за съвета!

Вашият отговор на Rositsa Nikolova Отказ