За топинга:



За карамелизираната ябълка:




За торихас:

За пържене:


За поръсване:



Поднесете с:



Начин на приготвяне
Торихас обикновено се приготвя около Великден в Испания. За целта се използва сух козунак, брьош или стар хляб. Приготвихме нашите торихас с резени козунак, останали след празника.
За топинга:
В 1,5 литрова тенджера кипнете млякото, пръчката канела, настърганите кори от цитрус и две супени лъжици бяла захар. Веднага щом заври, свалете от огъня.
За карамелизираната ябълка:
В малък тиган разтопете маслото, добавете кафявата захар и ябълката, обелена и нарязана на кубчета с големина около сантиметър. Гответе до карамелизиране.
За торихас:
Пригответе си сух козунак, останал от празника. Отстранете коричките и натопете в прясното мляко. Сложете за 10 минути във фризера.
За пържене:
– Разбийте яйцата и ги прехвърлете в плоска чиния.
– Извадете козунака и оваляйте в разбърканите яйца.
– В голям тиган изсипете олиото и го сгорещете до подходяща температура за пържене.
– Потопете в горещото олио и пържете за кратко от всички страни до златисто. Извадете и сложете върху кухненска хартия, за да отстраните излишната мазнина.
Пригответе ефектна и ароматна смес за поръсване:
На сух тиган запечете лешниците, докато усетите приятен аромат на печени ядки. Оставете ги да се охладят и ги смелете в кухненски робот. Добавете три супени лъжици бяла захар за повече хрупкавост и половин супена лъжица канела на прах, за да подчертаете още повече присъствието на канела в ястието.
За поднасяне:
В подходяща красива чиния наредете първо резените торихас, поръсете с микса от ядки, захар и канела. Добавете топка ванилов сладолед. Украсете с листенца мента, касис и настъргана кора от лайм и лимон.