За целувчената основа:


За топинга:


За финал:



Загрейте фурната на 150 градуса. Застелете голяма, плитка тава за печене.
За целувчената основа:
Разбийте белтъците с миксер до меки връхчета. Прибавете захарта постепенно като разбивате добре, докато сместа стане гъста и лъскава и по бъркалката остават твърди връхчета. С голяма лъжица или силиконова шпатула сипете половината от белтъците в тавата и оформете блат с диаметър 20 сантиметра. С останалата целувчена основа оформете втори блат. Печете 45 минути. Изключете фурната и оставете блатовете да се охладят на открехната врата.
Точно преди да сервирате сглобете десерта. Разбийте сметаната и добавете в нея розовата вода. Трябва да е с консистенция на нежен крем. Прехвърлете блата в чиния за сервиране. Сложете отгоре малко от сметаната, добавете и втория блат и намажете с останалия крем. Подредете черешите, като костилките са предварително извадени. Оставете няколко череши цели и с дръжки за декорация. Поръсете с шам-фъстък и розови листенца.
Сервирайте веднага.