









Смесете меда и захарта в тиган на средна температура до завиране и разтваряне на захарта. Добавете маслото и разбъркайте докато се разтопи напълно.
Прибавете овеса и солта в тази смес. Разбъркайте добре. С помощта на опакото на лъжица оформете блат. За целта използвайте малка тавичка покрита с хартия за печене.
Загрейте фурната на 170°C. Печете точно 20 минути. Охладете напълно преди следващата стъпка.
Разполовете фурмите и отстранете костилките. Залейте ги с водата и ароматизирайте с розова вода. Пюрирайте. Намажете овесения блат с крема от фурми.
Поръсете с микс от ядки (бадеми, орехи, кашу, шамфъстък), семена и кокосов чипс.
Нарежете и поднесете.
Съхранявайте в херметически затварящ се съд в хладилник до 10 дни.
Сподели: