Барчета с аромат на роза и карамел

овесени ядки - 200 г
кафява захар „Сладея“- 100 г
мед - 170 г
масло - 115 г
морска сол - 1/2 ч.л.
фурми - 20 бр.
розова вода - 2 с.л.
вода - 3 с.л.
микс ядки по ваш избор - 100 г
едър кокосов чипс - 2 с.л.

Смесете меда и захарта в тиган на средна температура до завиране и разтваряне на захарта. Добавете маслото и разбъркайте докато се разтопи напълно.

Прибавете овеса и солта в тази смес. Разбъркайте добре. С помощта на опакото на лъжица оформете блат. За целта използвайте малка тавичка покрита с хартия за печене.

Загрейте фурната на 170°C. Печете точно 20 минути. Охладете напълно преди следващата стъпка.

Разполовете фурмите и отстранете костилките. Залейте ги с водата и ароматизирайте с розова вода. Пюрирайте. Намажете овесения блат с крема от фурми.

Поръсете с микс от ядки (бадеми, орехи, кашу, шамфъстък), семена и кокосов чипс.

Нарежете и поднесете.

Съхранявайте в херметически затварящ се съд в хладилник до 10 дни.

Сподели: