Целувки

Продукти:

белтъци - 4 бр.
бяла кристална захар „Сладея“- 360 г

Начин на приготвяне

Внимателно отделете белтъците от жълтъците. След това в добре подсушена купа изсипете белтъците и добавете захарта. На всеки един белтък прибавете по 6 супени лъжици (90 г) захар.

Поставете купата в друг, по-голям съд, пълен с топла вода и започнете да разбивате.

Тази стъпка е ключът към правилната текстура на целувките.

Разбийте сместа с миксер, докато получите твърд сняг. Сместа е готова тогава, когато не може да се разтече дори ако обърнете купата. Следващата стъпка е да оформите целувките.

Преди да започнете, поставете хартия за печене върху тавата. Целувките може да оформите с помощта на шприц или лъжица. След това загрейте фурната на 100°C и оставете целувките да се пекат на вентилатор. Нужни са им около 4 часа, за да станат готови.

Сподели: