Ягодово Тирамису

Необходими продукти

ягоди - 400 г
маскарпоне - 100 г
течна сметана с 35% масленост - 200 мл
бяла кристална захар Сладея - 150 г.
бишкоти - 20 бр.

Начин на приготвяне

Разбийте 100 гр. маскарпоне със 100 гр. захар. С миксер разбийте сметаната на гъст сняг, добавете сместа от маскарпонето и захарта, след което разбийте отново.

Пасирайте 100 г ягоди с 50 г бяла кристална захар „Сладея“.

В стъклен съд или касерола сложете един слой бишкоти и ги полейте с половината пасирани  ягоди.

Отгоре сложете слой с половината от сместа с маскарпоне.

Наредете втори слой бишкоти и полейте с другата част от пасираните ягоди, отгоре сложете останалия крем и загладете повърхността. Сложете в хладилник да се охлади за 1 час.

Останалите 300 г пресни ягоди, нарежете по дължина на тънки парчета, поставете върху десерта за украса и го върнете в хладилника, където да престои още два часа.

Сподели:

Вашият коментар