Необходими продукти





Начин на приготвяне
Разбийте 100 гр. маскарпоне със 100 гр. захар. С миксер разбийте сметаната на гъст сняг, добавете сместа от маскарпонето и захарта, след което разбийте отново.
Пасирайте 100 г ягоди с 50 г бяла кристална захар „Сладея“.
В стъклен съд или касерола сложете един слой бишкоти и ги полейте с половината пасирани ягоди.
Отгоре сложете слой с половината от сместа с маскарпоне.
Наредете втори слой бишкоти и полейте с другата част от пасираните ягоди, отгоре сложете останалия крем и загладете повърхността. Сложете в хладилник да се охлади за 1 час.
Останалите 300 г пресни ягоди, нарежете по дължина на тънки парчета, поставете върху десерта за украса и го върнете в хладилника, където да престои още два часа.
Сподели: