
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ : над 1 час | СЛОЖНОСТ : Лесна
Джинджифилови меденки
Необходими продукти
-
2 яйца
-
1 ч.ч. кафява нерафинирана захар СЛАДЕЯ
-
½ ч.ч. мед
-
1 ч.ч. олио
-
1 пакетче канела (10 г)
-
½ пакетче джинджифил на прах (5 г) или 1 с.л. ситно настърган пресен джинджифил
-
½ ч.л. сода бикарбонат
-
5 ч.ч. брашно (плюс допълнително за разточване)
Начин на приготвяне
Ще ви трябват още: хартия за печене и формички за изрязване на меденките.
По желание декорирайте меденките със захарно тесто.
В голяма купа разбъркайте с миксер яйцата, кафявата нерафинирана захар СЛАДЕЯ,
меда, олиото и канелата.
Добавете содата и разбъркайте отново.
Добавете брашното и омесете гладко и меко тесто. (Пресейте брашното, за да
добавите повече обем в тестото.)
Увийте тестото в стреч фолио и го оставете 30 минути в хладилник.
Набрашнете плота и разточете тестото с дебелина около 4-5 мм. Изрежете меденките
с помощта на формички за сладки.
Наредете ги в тавичка, върху хартия за печене.
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса C фурна за около 15 минути.