
Сладък салам
Необходими продукти
-
500 г орехи
-
250 г белени филирани бадеми
-
100 г черен шоколад
-
50 г масло
-
200 г кафява нерафинирана захар СЛАДЕЯ
-
90 мл вода от варен боб
-
1 ч.л. канела
-
50 г пудра захар СЛАДЕЯ
Начин на приготвяне
Ще ви трябват още: хартия за печене в която да увиете салама.
Подгответе си кафявата нерафинирана захар СЛАДЕЯ, като я сложите в кухненски робот
и я направите малко по-фина, така по-лесно ще се смеси с останалите компоненти от
рецептата.
Сложете орехите в кухненски робот, докато се смелят фино.
Размесете ги с кафявата нерафинирана захар СЛАДЕЯ. Прибавете канелата и бадемите.
Разтопете маслото и шоколада заедно (на ниска температура или на водна баня). Добавете ги към
ядките и накрая добавете топлата бобова вода. Разбъркайте добре, омесете и оформете салам.
Оваляйте в пудрата захар и оставете на студено за ден-два.
Нарежете на филийки и консумирайте с удоволствие.
За хората, които не консумират храни от животински произход, рецептата става вкусна и без да добавяте масло. Така ще получите прекрасна веган рецепта.