ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ : до 30 мин | СЛОЖНОСТ : Лесна

Бисквитена торта с орехи

Необходими продукти
  • Необходими продукти за крема
  • прясно мляко - 750 мл
  • бяла кристална захар Сладея - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • пакетче ванилия - 1 бр.
  • Необходими продукти за блата
  • обикновени бисквити - 3 пакета
  • прясно мляко - 200 мл
  • Необходими продукти за заливане
  • прясно мляко - 200 мл
  • Необходими продукти за поръсване
  • орехови ядки - 100 г
Начин на приготвяне

Приготвяне на крема:

Сложете тенджера на котлона и налейте 750 мл мляко прясно мляко. Добавете му пакетче ванилия и оставете да се затопли, но не и да заври.

В купа, разбъркайте 2 яйца, 200 гр. захар и 2 супени лъжици брашно, до получаване на хомогенна смес.

След това, на тънка струя добавяйте хомогенната смес към млякото, като не спирате да бъркате до сгъстяване на крема.

Приготвяне на тортата:

Натрошете 3 опаковки бисквити и покрийте с половината от тях дъното на тавата. Залейте с бисквитите със 100 мл от прясното мляко. Върху бисквитите сложите половината от крема.

След това сложете останалите натрошени бисквити и ги залейте със 100 мл мляко. Завършете с останалата част от крема и поръсете със смлени орехи.

ХАРЕСВА МИ :

2 отговора на “Бисквитена торта с орехи”

  1. Маги Стоянова says:

    Чудесна

  2. Пенка says:

    Супер!

Comments are closed.