
Бисквитена торта с орехи
Необходими продукти
-
Необходими продукти за крема
-
прясно мляко - 750 мл
-
бяла кристална захар Сладея - 200 г
-
яйца - 2 бр.
-
брашно - 2 с.л.
-
пакетче ванилия - 1 бр.
-
Необходими продукти за блата
-
обикновени бисквити - 3 пакета
-
прясно мляко - 200 мл
-
Необходими продукти за заливане
-
прясно мляко - 200 мл
-
Необходими продукти за поръсване
-
орехови ядки - 100 г
Начин на приготвяне
Приготвяне на крема:
Сложете тенджера на котлона и налейте 750 мл мляко прясно мляко. Добавете му пакетче ванилия и оставете да се затопли, но не и да заври.
В купа, разбъркайте 2 яйца, 200 гр. захар и 2 супени лъжици брашно, до получаване на хомогенна смес.
След това, на тънка струя добавяйте хомогенната смес към млякото, като не спирате да бъркате до сгъстяване на крема.
Приготвяне на тортата:
Натрошете 3 опаковки бисквити и покрийте с половината от тях дъното на тавата. Залейте с бисквитите със 100 мл от прясното мляко. Върху бисквитите сложите половината от крема.
След това сложете останалите натрошени бисквити и ги залейте със 100 мл мляко. Завършете с останалата част от крема и поръсете със смлени орехи.
Чудесна
Супер!