
Черешов пай
Необходими продукти
-
За блата:
-
яйца - 2 бр.
-
бяла кристална захар „Сладея“- 250 г
-
кисело мляко - 250 г
-
олио - 100 мл
-
ванилия - 2 бр.
-
брашно - 1 кг
-
бакплувер - 1 ч.л.
-
За гарниране:
-
череши без костилки - 200 г
-
пудра захар „Сладея“ - 40 г
Начин на приготвяне
В подходящ съд разбийте добре яйцата и захарта. Целта е да се получи еднородна смес, без тя да бъде пухкава.
След това добавете киселото мляко и олиото. Разбъркайте внимателно.
Време е да прибавите сухите съставки: брашното, бакпулвера и ванилията. Не забравяйте да разбъркате добре след добавянето на всяка от съставките.
След това покрийте средна по размер тава с хартия за печене.
Получената смес изсипете в предварително подготвената тава.
След като излеете сместа, наредете черешите върху нея. Черешите трябва да са без костилки. Когато ги поставяте, не е нужно да оказвате натиск върху тях. Те сами ще потънат в тестото, докато сладкишът се пече. Загрейте фурната на 200°C, след което сложете пая в нея. Времето за печене е около 30 минути. Когато паят се опече, го оставете да изстине. Поръсете сладкиша с пудра захар „Сладея“, след като се охлади.