ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ : до 1 час | СЛОЖНОСТ : Лесна

Черешов пай

Необходими продукти
  • За блата:
  • яйца - 2 бр.
  • бяла кристална захар „Сладея“- 250 г
  • кисело мляко - 250 г
  • олио - 100 мл
  • ванилия - 2 бр.
  • брашно - 1 кг
  • бакплувер - 1 ч.л.
  • За гарниране:
  • череши без костилки - 200 г
  • пудра захар „Сладея“ - 40 г
Начин на приготвяне

В подходящ съд разбийте добре яйцата и захарта. Целта е да се получи еднородна смес, без тя да бъде пухкава.

След това добавете киселото мляко и олиото. Разбъркайте внимателно.

Време е да прибавите сухите съставки: брашното, бакпулвера и ванилията. Не забравяйте да разбъркате добре след добавянето на всяка от съставките.

След това покрийте средна по размер тава с хартия за печене.

Получената смес изсипете в предварително подготвената тава.

След като излеете сместа, наредете черешите върху нея. Черешите трябва да са без костилки. Когато ги поставяте, не е нужно да оказвате натиск върху тях. Те сами ще потънат в тестото, докато сладкишът се пече. Загрейте фурната на 200°C, след което сложете пая в нея. Времето за печене е около 30 минути. Когато паят се опече, го оставете да изстине. Поръсете сладкиша с пудра захар „Сладея“, след като се охлади.

 

ХАРЕСВА МИ :