ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ : над 1 час | СЛОЖНОСТ : Средна

Домашна торта с цедено мляко и крем

Необходими продукти
  • За млечния крем:
  • цедено кисело мляко - 500 г
  • сладко от вишни - 180 г
  • За яйчния крем:
  • прясно мляко - 1 л
  • краве масло - 125 г
  • пакет ванилия - 2 бр.
  • бяла кристална захар „Сладея“- 200 г.
  • яйца - 3 бр.
  • брашно тип 500 - 70 г
  • За блата:
  • обикновени бисквити - 450 г
  • черен шоколад - 100 г
  • пудра захар „Сладея“ - 3 с.л.
Начин на приготвяне

Приготвяне на млечния крем:
Смесете в голяма купа цеденото мляко и сладкото. Разбъркайте добре, докато сместа стане кремообразна.

Приготвяне на яйчния крем:
Пригответе втория крем като смесите 800 мл от прясното мляко заедно с маслото, захарта и ванилията. Разбъркайте внимателно и оставете сместа да заври.

После разбийте яйцата заедно с остатъка от млякото и брашното, докато млякото леко се охлади.

Излейте внимателно яйчената  смес при сместа от мляко, масло, захар и ванилия, като бъркате непрекъснато. Продължете да разбърквате, докато се сгъсти.

Оставете крема да се охлади. Разбърквайте го от време на време, за да не хване коричка.

Приготвяне на тортата:

Започнете с яйчния крем, като сложите в подходящ съд тънък слой от него. Върху крема наредете бисквитите една до друга. Покрийте бисквитите с яйчен крем, а върху него добавете от крема със сладкото. Повторете процедурата за всеки слой от тортата.
Направете последния слой като редувате двата вида крем. Оставете тортата да стегне за няколко часа,след което я украсете с настърган черен шоколад, а отгоре я поръсете с пудра захар.

ХАРЕСВА МИ :

6 отговора на “Домашна торта с цедено мляко и крем”

  1. Розалия Николова says:

    Чудесна снимка!

  2. Розалия Николова says:

    Много вкусно.

  3. Розалия Николова says:

    Все още е доста вкусно

  4. Розалия Николова says:

    Чудесно.

  5. Розалия Николова says:

    Страх-отно!

  6. Розалия Николова says:

    Супер!

Comments are closed.