ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ : над 1 час | СЛОЖНОСТ : Лесна

Конфитюр от праскови

Необходими продукти
  • 1 кг праскови
  • 500 г бяла кристална захар„Сладея“
  • 1 стръкче розмарин
Начин на приготвяне

Изберете сладки и добре узрели плодове. Обелете прасковите, отстранете костилките и ги нарежете на ситно.

Поставете ги в купа и ги поръсете с 500 г бяла кристална захар „Сладея“, разбъркайте и ги оставете поне за 3 часа в хладилник.

Прехвърлете в голяма тенджера и варете на слаб огън 20 минути. Бъркайте непрекъснато.

Добавете листенцата розмарин и варете още 10 минути.

Разпределете готовия конфитюр в стъклени бурканчета, предварително загряти във фурна на 100ºC. Целта е бурканчетата да са чисти и да няма влага. Разпределете сладкото, не препълвайте бурканите. Затворете плътно капачетата и обърнете с капака надолу, за да се образува вакуум. Оставете така до пълното им охлаждане. Съхранявайте на хладно.

Разбира се, винаги може да стерилизирате бурканчетата , ако смятате да ги съхранявате по-дълго.

След отваряне на бурканчето, съхранявайте в хладилник и консумирайте в рамките на 10 дни.

                             

ХАРЕСВА МИ :