ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ : до 1 час | СЛОЖНОСТ : Лесна

Лесен сладкиш с настъргани ябълки

Необходими продукти
  • ябълки - 600 г
  • брашно - 250 г
  • пакетче бакплувер - 1 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • олио - 180 г
  • бяла кристална захар "Сладея" - 220 г
  • канела - 1 к.л.
  • орехови ядки - 120 г
  • масло - 30 г
Начин на приготвяне

На едро ренде настържете почистените от кората ябълки. Пресейте брашното заедно с бакпулвера. Счукайте орехите. Разбийте яйцата със захарта, докато станат на пухкава кремообразна смес.

Докато разбърквате, добавете бавно олиото, пресятото брашно, канелата, ореховите ядки и накрая – настърганите ябълки. Разбъркайте още, докато съставките се омесят добре.

Намажете тавата, в която ще печете сладкиша, с масло, след което я набрашнете, за да не залепва.

Изсипете сместа за сладкиша тавата. Печете на 200°C около 30-35 минути, като проверявате с клечка за зъби кога вътрешността се е изпекла.

ХАРЕСВА МИ :