
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ : до 1 час | СЛОЖНОСТ : Лесна
Лесен сладкиш с настъргани ябълки
Необходими продукти
-
ябълки - 600 г
-
брашно - 250 г
-
пакетче бакплувер - 1 бр.
-
яйца - 4 бр.
-
олио - 180 г
-
бяла кристална захар "Сладея" - 220 г
-
канела - 1 к.л.
-
орехови ядки - 120 г
-
масло - 30 г
Начин на приготвяне
На едро ренде настържете почистените от кората ябълки. Пресейте брашното заедно с бакпулвера. Счукайте орехите. Разбийте яйцата със захарта, докато станат на пухкава кремообразна смес.
Докато разбърквате, добавете бавно олиото, пресятото брашно, канелата, ореховите ядки и накрая – настърганите ябълки. Разбъркайте още, докато съставките се омесят добре.
Намажете тавата, в която ще печете сладкиша, с масло, след което я набрашнете, за да не залепва.
Изсипете сместа за сладкиша тавата. Печете на 200°C около 30-35 минути, като проверявате с клечка за зъби кога вътрешността се е изпекла.