
Ронлив бисквитен сладкиш с извара и ягоди
Необходими продукти
-
За пълнежа:
-
ягоди - 150-200 г
-
За блатовете:
-
бисквити - 350 г
-
краве или кокосово масло- 120 г
-
За крема:
-
извара - 250 г
-
сметана за разбиване - 200 мл
-
пудра захар „Сладея“ - 100 мл
Начин на приготвяне
Натрошете бисквитите на възможно най-дребни парченца. Разтопете масло и го излейте при натрошените бисквити. След това разбъркайте добре сместа. Изсипете половината от нея във форма за торта или тава. Приберете сместа в хладилника за трийсетина минути, за да се охлади. Така ще оформите един от блатовете. Междувременно може да подготвите крема.
Смесете изварата със 100 г пудра захар „Сладея“ и ги разбийте добре. За да омекотите вкуса на крема, добавяйте равни порции от сметаната, докато бъркате сместа. След това извадете блата от хладилника и го застелете с половината крем. Нарежете ягодите на дребни парчета и покрийте крема равномерно с тях. Добавете останалата част от крема и подравнете. Следващата стъпка е да добавите остатъка от бисквитената смес. Подравнете сместа. Сега сладкишът е почти готов. Остава само да го приберете за около 3 часа в хладилника, за да стегне.