
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ : над 1 час | СЛОЖНОСТ : Сложна
Шоколадово суфле
Необходими продукти
-
натурален шоколад - 200 г
-
масло - 200 г
-
бяла кристална захар „Сладея“ - 140 г
-
брашно - 40 г
-
бяла кристална захар „Сладея“ - 100 г
-
яйца - 4 бр.
-
пакет ванилия - 2 бр.
Начин на приготвяне
Стопете на водна баня шоколада, маслото и захарта. Оставете сместа да се охлади. Разбийте яйцата и ги добавете към нея. Накрая добавете ванилията и брашното.
Намажете с масло и поръсете с брашно алуминиеви формички за мъфини за еднократна употреба. Сипете шоколадовото тесто в тях и ги сложете във фризера за 1 час. Изпечете в предварително загрята на 200°C фурна за десетина минути – така ще получите хрупкава коричка и течна вътрешност.
По желание може да поднесете суфлето с топка сладолед и плодове по ваш избор.