ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ : до 1 час | СЛОЖНОСТ : Лесна

Сладкиш с тиква

Необходими продукти
  • За сладкиша:
  • тиква - 1 кг
  • бяла кристална захар „Сладея“ - 100 г
  • счукани орехови ядки - 100 г
  • прясно мляко - 240 мл
  • яйца - 2 бр.
  • галета - 4 ч.л.
  • краве масло - 2 с.л.
  • канела - 1 с.л.
  • За гарниране:
  • пудра захар „Сладея“ - 30 г
Начин на приготвяне

Нарежете тиквата на малки кубчета. След това задушете в 100 мл вода парченцата, за да омекнат. След като омекнат, ги надробете с вилица, докато не станат на пюре. Продължете да държите пюрето на бавен огън. Към него добавете млякото и маслото. Междувременно разбъркайте сместа добре. Целта е да се получи еднородна смес, която да е добре затоплена.

Дръпнете от котлона и оставете настрани.

Следващата стъпка е да разделите белтъците и жълтъците на яйцата.

Разбийте жълтъците и ги добавете към сместа.  След това прибавете захарта, счуканите орехови ядки, галетата и канелата. Не пропускайте да разбъркате съставките добре.

Разбийте белтъците на сняг и ги добавете към останалите продукти. Получената смес изсипете в подходящ съд, намазан с масло.

Сладкишът се пече около 40 минути на 200°C .

Поднесете сладкиша поръсен с пудра захар „Сладея“.

ХАРЕСВА МИ :