ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ : над 1 час | СЛОЖНОСТ : Лесна

Тирамису

Необходими продукти
  • маскарпоне - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • бишкоти - 400 г
  • кафе еспресо - 3 чаши
  • кафява тръстикова захар Сладея - 120 г
  • ром или коняк - 2-3 с.л.
  • какао за поръсване - 2-3 с.л.
Начин на приготвяне

Сварете кафето и го оставете да се охлади. Отделете жълтъците от белтъците на две яйца. Разбийте белтъците с три 3 с.л. захар, докато станат на твърд сняг. След това разбийте и жълтъците с 3 с.л. захар. Към жълтъците добавете маскарпонето и  рома и леко разбъркайте, докато получите еднородна смес. Добавете към сместа разбитите белтъци.

Натопете бишкотите в охладеното кафе и подредете един пласт в стъклен съд или касерола. Излейте крема и сложете нов ред  бишкоти, докато станат по 3 пласта от двете. Последният слой поръсете с какао. Сложете в хладилник да стегне добре и да се охлади, най-добре  за 10-12 часа.

ХАРЕСВА МИ :

2 отговора на “Тирамису”

  1. Rositsa Nikolova says:

    Какво правим с третото яйце,не е обяснено.Позволявам си една препоръка след всеки пласт крем се ръси какао.Да ви е сладко!!!!

    1. Сладея says:

      Здравейте, грешката е при нас и яйцата са 2 на брой. Благодарим ви за съвета!

Comments are closed.