ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ : над 1 час | СЛОЖНОСТ : Сложна

Торта Павлова с череши

Необходими продукти
  • За целувчената основа:
  • белтъци - 6
  • бяла кристална захар ``Сладея`` - 375 г
  • За топинга:
  • Пълномаслена сметана - 400 мл
  • Розова вода - 1 ч.л.
  • За финал:
  • Череши - 250 г
  • Прясно мляко - 1/2 л
  • Ядливи листа от роза
Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 150 градуса. Застелете голяма, плитка тава за печене.

За целувчената основа:

Разбийте белтъците с миксер до меки връхчета. Прибавете захарта постепенно като разбивате добре, докато сместа стане гъста и лъскава и по бъркалката остават твърди връхчета. С голяма лъжица или силиконова шпатула сипете половината от белтъците в тавата и оформете блат с диаметър 20 сантиметра. С останалата целувчена основа оформете втори блат. Печете 45 минути. Изключете фурната и оставете блатовете да се охладят на открехната врата.

За финала:

Точно преди да сервирате сглобете десерта. Разбийте сметаната и добавете в нея розовата вода. Трябва да е с консистенция на нежен крем. Прехвърлете блата в чиния за сервиране. Сложете отгоре малко от сметаната, добавете и втория блат и намажете с останалия крем. Подредете черешите, като костилките са предварително извадени. Оставете няколко череши цели и с дръжки за декорация. Поръсете с шам-фъстък и розови листенца.

Сервирайте веднага.

ХАРЕСВА МИ :