
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ : до 1 час | СЛОЖНОСТ : Средна
Торта с мандарини
Необходими продукти
-
яйца – 3 бр.
-
кристална захар Сладея – 100 г
-
брашно – 200 г
-
бакпулвер – 1 пакетче
-
желатин – 3 пакетчета
-
сок от вишни -800 мл
-
обелени и разделени мандарини – 5 бр.
Начин на приготвяне
Отделете белтъците от жълтъците на яйцата. Разбийте белтъците със 100 г кристална захар „Сладея“ докато станат на сняг. Добавете жълтъците и продължете да разбивате, докато стане хомогенна смес. Добавете брашното и бакпулвера и разбъркайте с миксера още веднъж, докато се инкорпорира цялото брашно. Сипете сместа в тава и печете на 180° 15 минути.
Залейте желатина със сока от вишни и разбъркайте, докато се разтвори.
Сложете вече изстиналия блат във форма с подвижно дъно и отгоре наредете мандарините. Залейте с желатиновата смес и сложете в хладилник за поне 4 часа.