
Барчета с аромат на роза и карамел
Необходими продукти
-
овесени ядки - 200 г
-
кафява захар „Сладея“- 100 г
-
морска сол - 1/2 ч.л.
-
розова вода - 2 с.л.
-
вода - 3 с.л.
-
микс ядки по ваш избор - 100 г
-
едър кокосов чипс - 2 с.л.
Начин на приготвяне
Смесете меда и захарта в тиган на средна температура до завиране и разтваряне на захарта. Добавете маслото и разбъркайте докато се разтопи напълно.
Прибавете овеса и солта в тази смес. Разбъркайте добре. С помощта на опакото на лъжица оформете блат. За целта използвайте малка тавичка покрита с хартия за печене.
Загрейте фурната на 170°C. Печете точно 20 минути. Охладете напълно преди следващата стъпка.
Разполовете фурмите и отстранете костилките. Залейте ги с водата и ароматизирайте с розова вода. Пюрирайте. Намажете овесения блат с крема от фурми.
Поръсете с микс от ядки (бадеми, орехи, кашу, шамфъстък), семена и кокосов чипс.
Нарежете и поднесете.
Съхранявайте в херметически затварящ се съд в хладилник до 10 дни.