
Целувки
Необходими продукти
-
белтъци - 4 бр.
-
бяла кристална захар „Сладея“- 360 г
Начин на приготвяне
Внимателно отделете белтъците от жълтъците. След това в добре подсушена купа изсипете белтъците и добавете захарта. На всеки един белтък прибавете по 6 супени лъжици (90 г) захар.
Поставете купата в друг, по-голям съд, пълен с топла вода и започнете да разбивате.
Тази стъпка е ключът към правилната текстура на целувките.
Разбийте сместа с миксер, докато получите твърд сняг. Сместа е готова тогава, когато не може да се разтече дори ако обърнете купата. Следващата стъпка е да оформите целувките.
Преди да започнете, поставете хартия за печене върху тавата. Целувките може да оформите с помощта на шприц или лъжица. След това загрейте фурната на 100°C и оставете целувките да се пекат на вентилатор. Нужни са им около 4 часа, за да станат готови.