Как да приготвим домашен крем Ванилия

Сладея и Supichka споделят своите трикове за перфектен крем Ванилия, подходящ за всякакви кулинарни импровизации. Съветите можете да намерите в текста:

Десертите са онази част от менюто, на която обръщаме най-голямо внимание. Торти, сладкиши, сладки, кремове – всички те правят не само дневното меню, но и животът ни по-сладък и хубав.

Вкусни рецепти за домашни кремове са от полза на всяка домакиня. А кремът Ванилия е онзи универсален крем, който влиза в много роли в кухнята. Как да приготвим перфектния крем? Има ли правила, които трябва да се спазват? Има!

 

Първо правило – Качествените съставки

За приготвянето на нежен и ефирен домашен крем Ванилия на първо място трябва да използвате качествени съставки. Необходимите продукти са малко и лесни за набавяне, но именно те стоят в основата на вкусния крем.

За приготвянето му са ви нужни:
прясно мляко – 1 л
жълтъци – 3 бр.
брашно – 5 с.л.
захар – 1 ч.ч. кристална захар „Сладея“
краве масло – 40 г
ванилия  – 1 шушулка

Прясното мляко трябва да е пълномаслено, жълтъците – от пресни яйца, а що се отнася до захарта, най-добре да се използва доказано качествената захар „Сладея“. Ще получите фин аромат на ванилия от шушулка ванилия.

 

Второ правило – Продуктите трябва да са на стайна температура

За перфектния крем, както и за приготвянето на почти всеки сладкиш, е необходимо продуктите да са на стайна температура. Хубавият крем Ванилия трябва да е гладък, а ако продуктите са студени, няма да се смесят добре и текстурата няма да е желаната.

 

Трето правило – Последователността на смесване на продуктите

Важна стъпка от приготвянето на крема е последователността на добавяне на съставките. Първо разбийте жълтъците с брашното и 1 ч.ч. от прясното мляко до получаване на гладка еднородна смес. За целта може да използвате тел за разбиване, миксер или пък блендер.

Останалото прясно мляко сложете на котлона, добавете захарта и оставете сместа да заври. След като млякото е сварено и захарта разтопена, го свалете от котлона.

 

Четвърто правило  – непрекъснато бъркане при смесване

Оставете горещото прясно мляко около 5 минути да се охлади, след което при непрекъснато разбиване, най-добре с телена бъркалка, добавете сместа с жълтъците. След като добавите цялата смес и разбъркате добре, за да се разпредели равномерно, върнете съда на котлона на слаб огън, като добавите и ванилията.

Отново бъркайте, докато заври за около 2-3 минути и след като кремът е вече сгъстен, добавете и маслото, за да получите ефирност, аромат и гладка текстура.

Полученият крем Ванилия може да сервирате в купички и да прибавите прясна череша. Ще ви е от полза и в приготовлението на домашна бисквитена торта или пък в желаната от вас комбинация с плодове, бисквити или блатове.